Φορολογική ετοιμότητα

calculator

Χρησιμοποιώντας το Orbi μπορείς πλέον να εκπληρώνεις τις βασικές φορολογικές σου υποχρεώσεις βάσει του εκάστοτε νομοθετικού πλαισίου.

Διαχειρίσου μέσα από το Orbi τα φορολογικά σου είτε μόνος σου, είτε στέλνοντας στο λογιστή σου όλα τα αρχεία που χρειάζεται, μειώνοντας έτσι το φόρτο εργασίας που απαιτείται κάθε μήνα για την υποβολή των δηλώσεών σου.

 

forologikes anagkes

Εκπλήρωσε τις βασικές σου φορολογικές ανάγκες

Εφόσον εκδίδεις και καταγράφεις όλα τα τιμολόγια και τις αποδείξεις σου στο Orbi, έχεις διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή μια ενδεικτική αποτύπωση των φορολογικών σου υποχρεώσεων μέσω εξειδικευμένων αναφορών, για να:

  • Παρακολουθείς τις κινήσεις Εσόδων Εξόδων
  • Βλέπεις τα ποσά που πρέπει να συμπεριλάβεις στην Περιοδική σου Δήλωση ΦΠΑ
  • Βγάζεις την Ετήσια Αναφορά Πελατών Προμηθευτών (ΚΕΠΥΟ)
  • Υποβάλλεις τη Μηνιαία και Τριμηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών (Κατάσταση Φορολογικών Στοιχείων)

Έτσι αποκτάς μεγαλύτερο έλεγχο αναφορικά με τα λογιστικά σου, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο βελτιώνοντας τη συνεργασία με τον λογιστή σου.

Μάθε περισσότερα για τις φορολογικές αναφορές του Orbi

Υπόβαλε τη Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών με ένα Κλικ

Από 1/1/14 θεσπίστηκε η υποχρέωση για τριμηνιαία υποβολή καταστάσεων πελατών με τα έσοδα και τον ΦΠΑ που τιμολογήθηκε και αντιστοίχως καταστάσεων προμηθευτών με τις δαπάνες - αγορές και τον ΦΠΑ που αναγράφεται στα τιμολόγια των προμηθευτών*.

Εφόσον χρησιμοποιείς το Orbi για την έκδοση και την καταγραφή όλων των παραστατικών πωλήσεων, έχεις ήδη όλα τα δεδομένα διαθέσιμα για να υποβάλλεις τα απαραίτητα στοιχεία πελατών. Επίσης, αν παρακολουθείς και όλα τα παραστατικά εξόδων σου μέσω του Orbi, τότε έχεις ήδη έτοιμα και τα στοιχεία προμηθευτών.

Αυτό σημαίνει ότι είσαι έτοιμος για την υποβολή, χωρίς να χρειαστεί να καταχωρίσεις καμία επιπλέον πληροφορία – ούτε εσύ, ούτε ο λογιστής σου! Με ένα κλικ, το Orbi θα δημιουργήσει το αρχείο με την κατάλληλη δομή που θέλει η ΓΓΠΣ. Στη συνέχεια, εσύ ή ο λογιστής σου, μπορείτε να το υποβάλετε στο σύστημα της ΓΓΠΣ μέσω του Taxis (όπως γίνεται σήμερα και η υποβολή του ΦΠΑ).

'Αφησε τους άλλους να τρέχουν στο τέλος του μήνα με τα τιμολόγια στο χέρι για να τα ξαναπεράσει ο λογιστής τους!

(*) Η ετήσια υποβολή Πελατών Προμηθευτών (ΚΕΠΥΟ) θα ισχύσει για τα οικονομικά στοιχεία του 2013 

Mάθε περισσότερα για την υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών εδώ.